Office 365 içeriği.

20-11-2017 10:42
Office 365 içeriği.

Office 365 İçinde Neler Var?

Genel olarak Office 365 içerisinde 5 ana kolda programlar bulunmaktadır. SharePoint, Microsoft Office, Outlook, Mesajlaşma ve Cloud Storage (One Drive) programların tamamı Office 365 içinde kullanılabilir durumdadır.

Tüm bu ürün ailesini kullanabileceğinizi basit bir örnekle anlatarak Office 365’in güzelliğini ön plana çıkaralım.

Outlook hizmetine gelen bir iletinizi farklı kaydet ile One Drive üzerine kaydedebilir, iletideki dosyayı online olarak Word’de açıp değiştirebilir, buradan da SharePointe aktarabilirsiniz. Ayrıca aktardığınız bu dosyayı Office Delve ile kullanıcılar, hatta dış kullanıcılar ile de paylaşabilirsiniz. Biraz daha genişletecek olursak; paylaştığınız dosya üzerinde bazı kullanıcılara düzenleme yetkisi, bazı kullanıcılara sadece okuma yetkisi verebilirsiniz, düzenlenen dokümanın farklı versiyonları arasındaki farklılıkları kontrol edebilirsiniz.

Yukarıdaki örnekte bahsettiklerimi yapmak için cihazınızda ek bir yazılım kurmanıza gerek yoktur, sadece bir tarayıcı aracılığıyla dahi bütün bu işlemleri yapabilirsiniz. Office 365 gibi bulut tabanlı servislerin en önemli avantajlarından biri de bu.

Office 365 içerisinde ayrıca PC/MAC üzerinde kullanabileceğiniz Office Desktop Sürümünüde indirmeye hazır bir şekilde aboneliğinizle doğru orantılı olarak kullanabilmektesiniz.

Bulut tabanlı sistemlerin kullanımı veri kaybını ve kendi ortamınızdaki sistem kaynağı kullanımlarını en aza indireceğinden ücretsiz sürümler ile test ederek kendinize en uygun ürün ve uygulamaları satın alıp kullanabilirsiniz. Office 365 de gerek kurumların, gerekse bireysel kullanıcıların birçok ihtiyacını karşılayabilecek önemli bir uygulama olarak elimizin altında bulunuyor.

 

Neler Yapabilirsiniz?

Office 365’i tamamen sıfırdan hazırlanmış bir ortam olarak düşünmeyin. Microsoft’unbirkaç ürününün özelleşmiş sürümüolarak düşünmek daha doğru olur. Pakette yer alan ürünler:

  • Exchange Online:E-posta iletişimi, takvim, kişi rehberi sağlar.
  • Sharepoint Online:Belge paylaşımı, kurumsal bilgi, ortak çalışma alanları sağlar.
  • Lync Online:Anında mesajlaşma hizmeti sağlar.
  • Office Web Apps:Word, Excel, PowerPoint ve OneNote uygulamalarının çevrimiçi versiyonudur.
  • Office Professional Plus:Diğer Office paketlerinden farklı olarak; Professional Plus’ın Office365’e entegre olan bazı kısımları var.

Office 365 bir bulut hizmetidir.Microsoft’un veri merkezinde barındırılır.Bunun anlamı; altyapı işleri ile sizin uğraşmayacak olmanızdır.

Microsoft Office365 için%99,9süreklilik garantisi veriyor. Bunun içinSLAanlaşması imzalayabilirsiniz.

Bulut hizmetlerini sınıflandıran pek çok kavram var: SaaS, IaaS, PaaS, PIaaS, DaaS vb. Office 365 bunlardan hangisidir? BirSaaS(Software as a Service) hizmetidir.

Office 2003, 2007 ve 2010 uygulamalarının ürettiği Word, Excel, PowerPoint dosyaları üzerinde Office 365 ile çalışabilirsiniz. Ayrıca MAC için olanEntourage2004 ve üstü sürümlerle de uyumludur.


 

E-posta Hesabı

Size verilen hesabın adresiadiniz@adiniz.onmicrosoft.comşeklinde olacaktır. Ana menüdeki "Domains” bağlantısını kullanarak kendi alan adlarınızı oluşturabilirsiniz.

Exchange 2010‘unOWAarayüzünü hemen tanıyacaksınız.

Satın alacağınız pakete göre (paketlerden birazdan bahsedeceğim) verilen limitler dahilinde e-posta hesapları ve grupları oluşturabilirsiniz.

Kurumsal Portal

Doküman paylaşımı ve birlikte çalışma ihtiyaçlarınızı karşılamak için Office 365’deki "TeamSite” yapısını kullanabilirsiniz. Oluşturacağınız kurumsal sitenin renklerinden modüllerine kadar her şeyini özelleştirme imkanınız var. Aşağıda kurumsal sitenin yönetim panelinden bir görüntü bulunuyor.

Genel Site

Kurumunuzun dışarıya açık sayfasını da Office 365 ile tasarlayabilirsiniz.WYSIWYG(What You See Is What You Get) mantığı var. Yani tamamen görsel araçlarla düzenleme yapıyorsunuz. Kod yok. Onlarca tema arasından seçimlerinizi yaparak sitenizi oluşturabilirsiniz.

Office 365 MarketPlace Nedir?

Office 365 kullanmaya karar verdiniz ama desteğe ihtiyacınız var diyelim. Yardım dokümanları bir yere kadar işinize yarayabilir. Ancak eğer büyük bir kurumsanız ve karmaşık ortamınızı Office365’e taşımak istiyorsanız profesyonel desteğe ihtiyacınız olabilir. Profesyonel destek veren firmalarOffice 365 MarketPlace‘de bulunuyor. Bir nevi firma katalogu gibi.

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.