Xeon Gold 18 çekirdekli işlemci duyuruldu!

27-11-2017 12:16
Xeon Gold 18 çekirdekli işlemci duyuruldu!

 

 

 

Intel Xeon Gold işlemci ailesinin detayları ortaya çıktı. 18 çekirdekli yapısı ile dikkat çeken yeni nesil Xeon Gold işlemcileri, özellikle Workstation formatında oluşumlarda kullanılmak üzere tasarlandı.

 

Intel Xeon Gold özellikleri


AMD Ryzen işlemcileri ile hem kişisel hem de profesyonel kullanıma yönelik hamleler yaptı. Intel ise Xeon işlemcileri ile üstünlük kurduğu Workstation sınıfındaki pozisyonunu korumayı hedefliyor. Özellikle AMD Ryzen R7-1800X modelinin fiyat-performans canavarı olma ihtimali bile dikkat çekici.

 

Intel Xeon Gold serisi işlemciler14 nmüretim sürecinde hazırlananSkylake-EPmodellerini baz alarak geliştiriliyor.Intel Xeon Gold 6150adı verilen ilk işlemci modeli ise18 çekirdeklibir yapıya sahip.Intel Xeon Gold 6150modeli,18 çekirdekliyapısına ek olarakHyperThreading ile 36 logic CPUdesteği sunuyor.

Intel’in yeni nesil işlemcilerinde dikkat çeken detaylardan biri deL2seviye cache bellek oranında karşımıza çıkıyor.Skylakemimarisinde çekirdek başına256 KBolan L2 cache oranı, Xeon Gold 6150 modelinde çekirdek başına1 MBolarak güncellendi. İşlemciniL3cachebelleği için kullanılan bellek miktarı ise24.75 MBseviyesinde.

İşlemcinin sunacağı frekans hızının2.70 GHzveTurbo Boostile3.70 GHzolacağı da ortaya çıkan bilgiler arasında yer alıyor. Son olarak4 kanal DDR4desteği de AMD’nin çift kanal desteğine karşı ciddi bir avantaj.


 

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.